Επιχειρησεις στο Ιντερνετ #1 [Update 5 Δεκεμβριου] - Greek Money Maker
  • Ιδεες Επιχειρησεις, Λεφτα online

    Επιχειρησεις στο Ιντερνετ #1 [Update 5 Δεκεμβριου]

    Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να μπω δυναμικά σε κάποια εξειδικευμένα τμήματα της αγοράς στο Ίντερνετ που ασχολούνται με την φιλοξενία ιστοσελίδων και την παροχή ελεύθερου χώρου στο διαδίκτυο, τα web-hosting, cloud hosting και dedicated servers.

    Τι είναι το Web Hosting:
    Το Web Hosting είναι ο τρόπος τοποθέτησης της ιστοσελίδας στο ίντερνετ. Μόλις τοποθετήσετε τα αρχεία της ιστοσελίδας σας σε κάποιο server, συνδεδεμένο στο Ίντερνετ τότε οποιοσδήποτε που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ θα μπορεί να τα δει, πληκτρολογώντας το όνομα χώρου στην γραμμή διεύθυνσης. Η πρόσβαση σε αυτήν την ιστοσελίδα θα είναι δυνατή 24 ωρες το 24-ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρονό.

    Τι είναι ενα Server:
    Το server είναι ενας υπολογιστής που (1.) διαθέτει το κατάλληλο υλικο και λογισμικό (π.χ. Linux Server), (2.) είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο και όποιος έχει πρόσβαση σε αυτο θα μπορεί να αποθηκεύσει ενα αντίγραφο της ιστοσελίδας του σε αυτο. Ως συνήθως, ανάλογος το μέγεθος της εταιρίας - ιστοσελίδας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενα server για πολλές ιστοσελίδες (web-hosting) ή μπορούν να χρησιμοποιειθουν πολλά server για μια εταιρεία/ιστοσελίδα (π.χ. Google, Facebook, Twitter, Bing, Microsoft κ.α.).

    Επίσης ενα server ή πολλά servers πρέπει και είναι συνήθως συνδεδεμένα στο Ίντερνετ με γραμμές μεγάλης ταχύτητας δηλαδή 100-1000mb και σε κάποιες καταστάσεις ακόμα μεγαλύτερη.

    Τι σκέφτομαι:
    Εγώ θέλω να ανοίξω ενα Data center.

    Τι ειναι ενα Data center/Computer Center:
    Ενα datacenter ή αλλιώς, κέντρo συστέγασης πληροφοριακών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων είναι μια εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για να στεγάσει πληροφοριακά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα (υπολογιστές - servers) και τα σχετικά εξαρτήματα οπως οι τηλεπικοινωνίες και συστήματα αποθήκευσης.

    Πάντα ενα αξιόπιστο data center θα πρέπει να περιλαμβάνει εφεδρικές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, ξεχωριστές και ταχύτατες συνδέσεις στο διαδίκτυο, συσκευές ασφάλειας και περιβαλλοντικών ελέγχων ( π.χ. κλιματισμού, καταστολή πυρκαγιών κ.α.) οπως και εφεδρικές συσκευές και συστήματα για την ασφάλεια του περιεχομένου AKA back-up servers.

    Αξίζει να σημειωθεί πως μερικές φορές μεγάλα κέντρα δεόμενων βιομηχανικής κλίμακας επιχειρήσεις καταναλώνουν αξιοσημείωτη ενέργεια η οποία  είναι μια σημαντική πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την μορφή των καυσαερίων.

    Τα καλυτέρα datacenter στο κόσμο είναι αυτά της Google από οτι ισχυρίζεται από την σχέση αποδοχή ενέργεια και ρύπανσης επομένως.

    Ανανεωση ---------------------
    Ας συνεχισουμε. Οταν αρχισουμε να στηνουμε μια επιχειρηση και συγκεκριμενα ενα datacenter ειναι μερικα πραγματα που πρεπει να κανουμε νωρις.

    1.Ερευνα αγορας - Πρεπει να ψαξουμε ποιοι θα ειναι οι κυριοι ανταγωνιστες, τι οφερουν και με ποσο. Πρεπει να βρουμε με ποιους συνεργαζονται, ποσους πελατες εχουν και τι κερδος εχουν. Μετα πρεπει να βρουμε ποιους στοχευουν αυτοι και ποιους στοχευουμε εμεις ΄κ πρεπει να βρουμε τις πιο σημαντικες λεξεις κλειδια.

    2.Προυπολογισμος - Αν τελειωσαμε την ερευνα και ολα ειναι οπως πρεπει τοτε θα πρεπει να κανουμε εναν προυπολογισμο για να ξερουμε ποσα θα ξοδεψουμε για να ανοιξουμε την επιχειρηση. Για το Data center θα χρειαστουμε:
    a.) Servers +  Επιπλεον Σκληρους Δισκους
    b.) Χωρο Λειτουργιας και Αποθηκευσης
    c.) Προσωπικο
    d.) Φωρους + Υπηρεσιες
    e.) ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟ κ.α.

    Note: Εγω λογικα θα αρχισω με 4-5 Servers (like this):


    • HP DL120 G7 with Intel Xeon E3-1270 Chipset
    • Xeon E3-1270, Quad-Core
    • 8 GB DDR3 RAM ECC
    • 2x 1000 GB SATA II HDD, 7,200 rpm


    Τα server θα παιξουν τον μεγαλυτερο ρολο στην επιχειρηση μας, τα server και η ταχυτητα της συνδεσης μας θα παιξουν τον μεγαλυτερο ρολο, μετα τις τιμες. Γιαυτο και τα servers θα πρεπει να ειναι παντα καλυτερα απο τα server των ανταγωνιστων.

    3.Οργανωση/Start και Διαφημιση - Και τωρα το τελευταιο βημα θα ειναι να φτιαξουμε την εικονα της εταιρειας μας και την διαφημιση. Η καλυτερη διαφημιση ειναι αυτη απο στομα σε στομα και τοτε η καλυτερη τακτικη ειναι με μικρες τιμες, μεγαλες προσφορες και δωρα, αυτα τα πραγματα θα κανουν γνωστα τα προιοντα μας.

    Fashion

    Beauty

    Travel