Η εισβολή των ρομπότ στα Κινέζικα εργοστάσια - Greek Money Maker
  • Ιδεες Επιχειρησεις, Λεφτα online

    Η εισβολή των ρομπότ στα Κινέζικα εργοστάσια

    Η κινεζική βιομηχανία αλλάζει ριζικά. Η διαδικασία παραγωγής γίνεται ακόμα πιο αυτοματοποιημένη απο ποτέ και τα ρομπότ παίρνουν την θέση του ανθρώπινου δυναμικού στις γραμμές παραγωγής. Παρα που το ανθρώπινο δυναμικο υπάρχει, οι κινέζικες εταιρίες υιοθετούν τα ρομπότ για να γίνουν ακόμα πιο αποδοτικές.

    Ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες που αντικαθιστούν τους ανθρώπους με ρομπότ είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motors, η οποία έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μια σειρά από γραμμές παραγωγής ρομπότ, κατασκευασμένα στην Ελβετία. Έτσι, το μοντέλο Haval Μ4 παράγεται αποκλειστικά από γραμμή ρομπότ.

    Ο Διευθυντής της Great Wall Motors δηλώνει πως μέσα από αυτή την διαδικασία αυτοματοποίησης η εταιρεία έχει γίνει πολύ πιο επικερδής επειδή έχουν μειωθεί σημαντικά οι δαπάνες με το προσωπικο.
    Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και αλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν την ιδιά στρατηγική τότε το ο μισθος τον οποίο θα παίρνει ενας εργάτης θα πεσει ακόμα περισσότερο.
    Αν και ήταν μια σημαντική επένδυση, 161 εκατομμύρια δολάρια για 1.200 ρομπότ που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση των τεσσάρων εργοστασίων, παραμένει μια κερδοφόρα επειδή το κόστος παραγωγής έχει μειωθεί σημαντικά. Ο ίδιος ο διευθυντής λέει ότι οι δαπάνες αυτές θα αποσβεστούν κατά τα επόμενα τρία χρόνια λόγω των οικονομιών που έγιναν.

    Τον προηγούμενο χρόνο στην Κίνα πωλήθηκαν πάνω από 22.577 κομμάτια βιομηχανικών ρομπότ, αύξηση κατά 51% σε σύγκριση με το 2011, και αυτος ο αριθμός αυξάνεται κάθε μέρα και ταυτόχρονα του και η ανεργία.
    Η Κίνα είναι στην τρίτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την αγορά των ρομπότ, μετά την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, αλλά μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γερμανία. Αν αυτός ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων στην Κίνα θα συνεχιστεί, τότε θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα βιομηχανικά ρομπότ μέχρι το 2014.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Fashion

    Beauty

    Travel