Πως να διαλεξετε ενα domain name που μπορει να γινει μαρκα - Greek Money Maker
  • Ιδεες Επιχειρησεις, Λεφτα online

    Πως να διαλεξετε ενα domain name που μπορει να γινει μαρκα



    Αν σκέφτεσαι να φτιάξεις το δικό σου μπλογ, τότε πιθανότατα θα σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα domain name το όποιο είναι μικρο και αξέχαστο. Άλλα, γιατί να μην σκεφτείς από άλλη οπτική γωνία? Ο εύκολος τρόπος και πιθανόν ο αγαπημένος μου είναι να αγοράσεις ένα domain name που να είναι το πραγματικό σου όνομα, όπως πολλές εταιρίες από τον κόσμο...giorgio armani and others. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις το όνομα σου μπορεί να γίνει .com, .net η .org. Άλλα αν είσαι σαν πολλούς και αδυνατεις να αγοράσεις το όνομα σου επειδή είναι είδη αγορασμένο υπάρχουν μερικές λύσεις και για εσένα:

    Name Association
    Αν θέλεις να γίνεις γνωστός σαν επαγγελματίας σε κάποιον τομέα τότε γιατί να μην διαλέξεις ένα domain name σχετικό με αυτόν τον τομέα? Για παράδειγμα, o Darren Rowse έχει ένα μπλογ στο problogger.net και για αυτό τον λόγο ο κόσμος τώρα τον θεωρεί ένα επαγγελματία μπλογερ, όχι ότι δεν είναι. Αυτό δουλεύει καλά για αυτόν επειδή ήθελε να μαρκάρει τον εαυτό του σαν επαγγελματία μπλογκερ που μπλογκαρει για να ζήσει και κάνει ένα αριθμό με 6 ψηφία τον χρόνο με αυτόν τον τρόπο.

    Ψευδώνυμο
     Η επέκταση .com είναι η πιο δημοφιλής άλλα διαλέγοντας κάποια άλλη επέκταση θα μπορούσε να σας βοηθήσει. Για παράδειγμα αν θέλεις να στοχεύσεις ένα συγκεκριμένο κοινο όπως Ηνωμενο Βασιλειο τότε θα διαλέξεις την επέκταση .co.uk σωστα ? Αλλιως αν εισαι ενας μη-κερδοσκοπικος οργανισμος θα στοχευσεις για την επεκταση .org. Αν στοχευεις για την ευρωπη .eu, αν στοχευεις για την Ελλαδα .gr.

    Προσωπικό επιπεδο
    Αν θέλεις να φτιάξεις ένα μπλογ name το οποίο να επηρεάζει τους ανθρωπους σε ένα προσωπικο επιπεδο θα πρεπει να διαλέξεις κατι το όποιο να καλει ολες τις αισθησεις (οραση, ακοη, αφη και γευση) και αυτο πρεπει να κανει το κολπο. Ενα καλο παραδειγμα ειναι το TreeHugger το οποιο ειναι το μπλογ του Graham Hill που εχει σαν θεμα οτιδηποτε επανω στο πρασινο και την φυση. Προσωπικα δεν διαβαζω το συγκεκριμενο μλογκ αλλα το ακουσα μια φορα και μου κολησε. Συνδεω τη λεξη φυση με το TreeHugger  σε ενα υποσεινηδητο επιπεδο.

    Αλλα αν εχεις ηδη ενα ονομα για το μπλογ σου και δεν ηξερες για αυτα, μην φοβασαι παλι μπορεις να τα πας καλα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Fashion

    Beauty

    Travel